ISAF - Operace Monitoring

23.05.2014 19:30
Datum:

23. 5. 2014

 

Lokace:

Afghánistán

 

Spojenecké jednotky:

1. a 2.VD,1. čety, 2. Výsadkové roty, 43. VPR;

 

Nepřátelské jednotky:

Tehrik-e-Taliban Pakistan - potvrzeno

Taliban - potvrzeno

 

Cíl mise:  

- Najít a zničit skladiště kokainu
- Najít a zajmout/zabít Babraka Karavana
- Najít a zničit skladiště zbraní
- Dorazit na COP

 

Provedení:

1. a 2. VD jela společně ve vozidlech HMMWV ke kontrolnímu bodu Baker, kde se vydala k cílové budově. Tam násilím vnikla a eliminivala 5 ENY. 2VD našlo a zdokumentovalo 80kg kokainu.
Specialista z 1.VD následně celý objekt zničil trhavinou. Dále se obě družstva přesunula na bod Zombie. Během přesunu byla jednotka nastřelena, ale pokračovalo se dále. Na bodě Zombie, obě VD vysedla z vozidel a po příchodu do vesnice, byla na obě VD zahájená palba, při které ujel Babrak Karavan. 1.VD společně s kulometníkem z 2.VD vyčistila vesnici, zatímco 2.VD prohledávalo cílovou budovu, kde byl negativní nález.
Obě družstva se vydala na bod Gold, kde byla přepadena silnou palbou nepřítele ze dvou stran. Palba byla potlačena a následně se obě družstva za krytí Ss a HMMWV přesunovala k dvoum zájmovým objektům. Na místě byli 3 ENY.
Poté obě VD doplnila munici a vydala se bod Samsung. Během přesunu se obě VD dostala opět pod neustálou silnou palbu nepřítele. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Když VD dorazila na místo, objevila auto ve kterém ujížděla cílová osoba.
Při průzkumu byl nástřel, při kterém byl lehce zraněn velitel 1.VD. Během toho 2VD nalezlo eliminovalo Babraka Karavana. Velitel 1.VD dostal výzvu, ať ihned vyrazí zajistit Black Hawk, který měl technickou poruchu a spadl 2km od pozice obou VD.
Družstva během jízdy k BlackHawku byla nastřelena. Posádka na místě pádu nebyla. Specialista zničl Black Hawk výbušninou. Při cestě na COP byla kolona nastřelena a došlo k poruše na vozidle 2VD. Bylo zapotřebí vyměnit pod palbou dvě pneumatiky. Během boje došlo ke zranění střelce z vozidla 2VD a specialisty z 1VD. Po ošetření dojela kolona bezpečně na COP, kde nyní probíhá výstavba.

 

Ztráty:

1.VD: 2x lehčí zranění končetin
2.VD: 1x poranění ramene
 

 

Vypracoval Jaakko

 

https://www.armaseries.cz

Anketa

Hraji Armu 2 a je mi:

1-15 l et (80)
16-20 let (86)
21-30 let (49)
31-40 let (15)
41-50 let (24)

Celkový počet hlasů: 254

Kontakt

Velitel: Jakub Plešinger https://www.facebook.com/jakub.plesinger.7?fref=ts 43vprarma2@post.cz