Bojová mise - Operace Patrol

14.06.2014 20:00
Datum:
14. 6. 2014
 
Lokace:
Černarus - Jižní záhoří
 
Spojenecké jednotky:
1., 2. Vdr, 1. Výs. čety, 2. Výsadkové roty, 43. VPR;
 
Nepřátelské jednotky:
Prapor mechanizované pěchoty armády Ruské federace;
 
Cíl mise:  
Provést patrolu za účelem prozkoumání několika bodů a průzkum Černogorsku.
 
Provedení:
Dvě výsadková družstva ráno vyrazila z Výborského letiště ve dvou vozidlech Dingo 2 přes Kabanino, Výbor a Pustošku k RV Dingo, kde byly vozidla zanechána a byl zahájen postup pěšky ke stodole "Abdovery".
Na čele šlo 2. družstvo, které bylo po prohledání objektu přepadeno těžkou palbou nepřítele a bylo přitlačeno k zemi. Komunikace mezi veliteli obou družstev selhala, takže velitel 1. družstva osobně doběhl k přitlačené jednotce a domluvil se na postupu.
Po eliminaci nepřítele se obě družstva vydala ke svým dalším výchozím bodům pro útok na Zelenou horu. V cestě stálo nepřátelské družstvo s BTR. Tyto cíle byly elimiovány palbou 2. družstva a cesta k Zelené hoře byla volná. 2. družstvo se za krycí palby 1. družstva  započalo přesunovat do lesa k plotu u objektu.
Obě družstva se ocitla pod silnou palbou obránců a během útoku došlo k několika zraněním. Cíl byl včšak dobyt a řidiči posláni zpět pro vozidla. Po jejich návratu četa nastoupila a vydala se v koloně k druhému cíli, trafostanici nad Černogorskem. Díky mnohým kontaktům byla zvolena náhradní cesta k cíli.
Družstva vysedla na RV Husky a pokračovala k cíli po vlastní ose. Útok proběhl bez větších problémů a odpor byl záhy za pomoci granátů a kulometné palby potlačen.
Poté se velitel čety s velitelem 2. družstva a dvěma střelci vydal na průzkum Černogorsku. Zde byla přítomna kolová i pásová technika, baterie D30 a asi 40 kusů pěchoty.
Po zaznamenání jejich pozic a zprávě velení zaujala četa obranný perimetr a vyčkala na příjezd posil. Útok na Černogorsk začne co nevidět... 
 
Ztráty:
Několik lehce zraněných.
 
 
Vypracoval JERRY
 
https://www.armaseries.cz

Anketa

Hraji Armu 2 a je mi:

1-15 l et (80)
16-20 let (86)
21-30 let (49)
31-40 let (15)
41-50 let (24)

Celkový počet hlasů: 254

Kontakt

Velitel: Jakub Plešinger https://www.facebook.com/jakub.plesinger.7?fref=ts 43vprarma2@post.cz